ROSSAC

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Nyheter o Tips

Nyheter o Tips

E-mail Print PDF

 

 

På denna sidan publiceras Nyheter om ROSSAC och en del om intressanta händelser med  Dataföreningen Södra kretsen. Kolla gärna länkarna eller skicka ett mail om du har frågor. Skicka gärna frågor/synpunkter till mig, Rolf Olsson, via denna hemsidan.

 

ARVODERING

- Styrelseuppdrag från 50 000 kr/år

- Rådgivare från 25 000 kr/år

- Företagsmäkling debiteras efter genomförd affär och baseras på affärsvärde

- Rekrytering och konsultförmedling företagsanpassat

- Gärna rent provisionsbaserad arvodering enligt överenskommelse

 

2017-04-28

På måndag är det första måndagen i maj och jag önskar att jag fortfarande körde kundgolf på Kävlinge GK, men som jag skrivit längre ned så slutade jag med det år 2010. Nu har jag dock trappat ned det aktiva kundarbetet och gör endast kortare riktade insatser efter förfrågan. Jag älskar fortfarande att se affärsmöjligheterna och känna framgången då jag lyckas koppla kundönskemål/förväntan mot en matchande leverans. Jag hänvisar än en gång till den fina artikeln, som Nina Jansdotter skrev till mig 2011. Se gärna länk nedan:

2011-11-16

Se gärna hur fina Nina Jansdotter beskriver generationsväxlingen i nättidningen Starta Eget:

http://www.startaeget.se/nyheter/utmaningen_med_generationsvaexling/643#.TsJ9odRfQM1.facebook

 

2016-02-25

Via denna länken http://www.newton.se/kravanalytikerklass-hjalpte-region-skane/ kan du se att Newton var nöjda med läraren Lars Wendestam, som jag förmedlade under hösten 2014. Trots att Newton gjorde en både muntlig och skriftlig förfrågan på ett mäklaruppdrag valde de att göra ett eget avtal med Lars Wendestam. Detta är den grövsta blåsningen jag råkat ut för under mina 20 år som mäklare.

2015-11-09

Etik och Moral

Det känns som att fler och fler saknar respekt för andras arbetsinsatser. Nu i hösttider kan man tänka på att "äpplet faller sällan långt ifrån trädet".

Kolla gärna videoklippet nedan och skicka sedan gärna ett mail antingen du samtycker eller ej. :)

https://youtu.be/essNmNOrQto

2015-11-04

Nu har jag för 10.e året besökt Øredev. Lika intressant som vanligt. Stor bredd och djup. Hög kvalitet på allt. Tack!   http://www.oredev.org

2015-10-01

Under 2014 lyckades jag värva flest nya medlemmar till Dataföreningen på Sverigenivå, vilket jag blev rikligt belönad för. Jag har de senaste åren värvat flera nya krafter till styrelsen i Södra kretsen och nu kommer jag efter ca 20 års ideellt jobb med kvällsträffar att mer njuta som deltagare än värd. Jag ser fram emot många nya aktiviteter för Dataföreningens medlemmar.

2014-11-24

Intresserad av e-hälsa?  Kolla gärna in träffen på MediconVillage på fm 4 december. Anmälan senast 28 nov.

http://www.mediconvillage.se/sv/events/eh%C3%A4lsa-i-sk%C3%A5ne-%E2%80%93-se-behoven-f%C3%A5nga-m%C3%B6jligheterna


2014-11-04

Dataföreningen Södra kretsen www.dfs.se har många intressanta s k PVH-träffar kommande veckor. Denna veckan är vi på Øredev konferens med över 1000 deltagare.

Anmäl dig gärna nedan till några av de "öppna PVH" i Malmö, som vi erbjuder även för ickemedlemmar:

10 november Företagsbesök Massive Entertainment Malmö
Massive Entertainment är en dataspelsutvecklare. Kända för spel som World in Conflict och Far Cry 3.

11 november PVH Internet of Things Apptimate Lund
Är du app-utvecklare och hör till de 56% som vill ha messaging i din app?

13 november PVH Sökoptimering – hur blir jag bättre än mina konkurrenter på att synas?
Få dina kunder att hitta dig!

17 november PVH Framgång med vässat beslutsfattande.
Vad blir morgondagens resultat från de beslut vi tar idag?

2014-09-24

Dataföreningen Södra kretsen har många intressanta kvällsträffar under hösten (flera har blivit fullbokade) och här har vi en presentation av 3 möten med affärsutveckling som tema.

Hela artikelsidan i CS här

 

2014-06-02

Jag har för andra året i rad haft glädjen att få mottaga utmärkelsen "Årets nätverksledare" av Dataföreningen Södra kretsen. Läs gärna artikeln nedan i Computer Sweden där jag berättar om fördelarna med att vara engagerad i Dataföreningen. Om du vill vara med och bidra och påverka utbudet för medlemmarna kan du skicka ett mail till This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it eller kansliet. Välkommen!

https://www.dfs.se/dubbelnominerad-och-engagerad-i-over-20-ar

Hela artikelsidan i CS här

 

2014-05-06

Lars Hård kom över från San Fransisco och höll ett mycket intressant föredrag på FooCafe för Dataföreningens medlemmar och alla övriga intresserade av Big Data. Vi hade fullt hus, 110 st mycket nöjda deltagare. Vi hade minst 4 professorer i publiken. Tack Lars !

Ladda ner presentationen som pdf

 

2014-04-29

Data Mining kursen har i snitt haft 14 deltagare fysiskt under 8 träffar, men vi har också publicerat information och tips löpande i en grupp på Google+. Vill du vara med i gruppen, skicka ett mail, eller leta upp gruppen och ansök om inträde. Sista kurskvällen gjordes utvärdering och Sven Grönquist stod för cirkelvärdskapet och gav oss presentationen enligt länken nedan:

Ladda ner presentationen som pdf

Under kursavsnitt 6, så var Johan Broddfelt cirkelledare och Foo Cafe spelade in denna filmen på föreläsningen om Neurala nät:

https://www.youtube.com/watch?v=9JCOAG87MIQ


2014-03-04

Lär dig hitta guld i öppna databaser!

På tisdag 11 mars startar en pilotkurs i Data Mining (Big Data, Artificiell intelligens). 8 träffar och vi följer alla 12 kapitel i boken (.pdf-format) "Data Mining for the Masses" av professor Matt North. Kursen genomföres som en studiecirkel under mars och april. Kort varsel, men det finns några platser kvar. Intresserad? Anmäl dig gärna direkt via någon av länkarna. Välkommen! Idag 7 mars finns 2 kursplatser kvar. Kursen bygger på eget engagemang.

Det är DU, som är kursen!

http://natverk.dfs.se/studiecirkel-nyfiken-pa-artificiell-intelligens-ai-och-big-data

Använd gärna länken ovan till Dataföreningen, om du vill anmäla dig till väntelisten. Senaste anmälningsdag, söndag 9 mars.

http://www.foocafe.org/event/anvaenda-data-till-foerutsaegelser

Vi har idag fredag 7 mars fått ca 12 deltagare anmälda till pilotkursen och de som anmäler sig nu kommer på en "reservlista". De som har anmält sig har mycket olika bakgrund, några har jobbat med Business Intelligence i många år, några är rookies och har jobbat med annat eller kommer direkt från universitetet. Det kommer att bli en spännande kurs.

Har du frågor, ring gärna mig eller kontakta Peter Vile´n, peter.vilen (at)  telia.com

 

2014-01-16

PVH med Dataföreningen och denna gång även med medlemmar i Marknadsföreningen i Malmö, Skånska Ingenjörsklubben och Malmö uppfinnarförening. Ämnet är Linkedin och vi har fullbokat, ca 100 deltagare. Om 14 dagar skall Sydsvenskan berätta om sin nätstrategi.

Mikael Jansson www.activemind.se höll ett intressant föredrag och bjöd deltagarna på dokumentationen. Jag bilägger samma dokumentation här nedan:

http://natverk.dfs.se/sites/natverk.dfs.se/files/linkedin_-_workshop_dfs_2014-01-16.pdf

2014-01-14

Rivstart med ett mycket intressant företagsbesök på Alfa Laval, ett s k PVH för Dataföreningens medlemmar och vissa gäster. Över 30 deltagare och en fantastisk presentation av 5 personer från IT-ledningen. Det har hänt mycket på Alfa Laval de 2 senaste åren. Vem kunde tro att de så snabbt applicerat e-handel? Mer är på gång. Tack för att vi fick en sådan inblick i dåtid, nutid och framtid de närmsta 5 åren.

2014-01-01

Oj, är det redan nytt år. Då passar jag på att tacka alla kontakter för ett mycket positivt 2013 och alla affärer har gjorts med samma höga kvalitet som alltid. Det är en fröjd att ha kvalificerade kunder och samarbetspartners och känna att alla är nöjda.

Tack alla!

Nu laddar vi om! Eller som en del säger: Nu vänder vi på bladet!

2013-11-04

PVH där Martin Börjesson, CIO på DSB, berättade om transformationsresan och mycket öppet om nuvarande situation och planer för framtiden. Dokumentation finns om du skickar ett mail.

Kolla gärna program o dokumentation: https://natverk.dfs.se/pvh-dsb-ar-under-stark-forandring-hur-genomfors-transformationsresan

2013-10-23

PVH där Stig Widerberg från Tetra Pak berättade om deras konsultstrategi på ett öppet och intressant sätt.

Program:  https://natverk.dfs.se/pvh-tetra-pak-presenterar-sin-it-konsultstrategi-09-24

2013-10-16

Affärerna i molnet, PVH där Tomas Holm pratar moln och applikationer i Fortnox bl a att de idag har öppet API

Program: https://natverk.dfs.se/pvh-cloud-computing-affarerna-i-molnet

2013-09-24

Var på en riktigt bra PVH idag med Dataföreningen , där Rune Körnefors från Linne'universitetet gick igenom responsiv webbdesign. Kolla länken, så kan du gå igenom alla hans logiska exempel. Rune är även intresserad av feedback i form av exempel på någon bra sida med responsiv webbdesign. se länk här:

http://medieteknik.lnu.se/rwd/

Program: https://natverk.dfs.se/tank-till-pa-think-tanks-responsiv-webbdesign-med-html5-och-css3

2013-04-23

Dataföreningen Södra kretsen delade ut SMIL* priset 2012 till Kristin Heinonen och Tomas Wennström för deras skapelse SSWC, som är en årlig unconference på ön Tjärö i Blekinge. På videon nedan delar av senaste SSWC:

http://www.youtube.com/watch?v=a-71cEtdv00

*= SifferMaskinenILund, som var den första datamaskinen i Universitetsutbildningen på Sölvegatan 14 i Lund. Den invigdes 1956 och skrotades 1967.

Här visas hemsidan för SSWC: http://www.swedensocialwebcamp.com/

2013-04-12

Vad tycker du om Dataföreningens säljpitch?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=efO54T8V-o0

2013-04-11

Dataföreningen hade David Johansson, adjunkt i medieteknik på Linne'universitetet i Växjö, www.lnu.se , som föreläsare i AR - Augmented Reality i den nya föreläsningsserien "Think Tanks", som bygger mer på interaktion och deltagande än traditionell föreläsning, möte mellan näringsliv och universitet. En lovande start på nytt koncept, med 3 föreläsningar under våren.
Nedan är några intressanta länkar till det som demonstrerades och praktiskt för den som vill fördjupa sig.
Toyota
AR Biology
Layar
Wikitude
Build AR
Metaio
Junaio
Aurasma
Qualcomm

 

2013-04-09

Dataföreningen hade Nina Jansdotter som föreläsare, där hon engagerat pratade om Nätet - hot och möjligheter för ditt personliga varumärke. Hon fick mycket bra utvärdering och vi var glada att även se gäster från SIK http://www.ingenjorsklubben.m.se/ och Uppfinnarföreningen.

Nina bjuder på en e-bok, visserligen skriven ifjol, men mycket gäller fortfarande. Kolla gärna via länken.

http://np.netpublicator.com/netpublication/n82332783

 

2013-04-01

Dataföreningen Södra kretsen arrangerar ofta s k PVH med olika ämnen. Vill du se exempel på ett PVH, kolla gärna på videon nedan:

http://vimeo.com/62230426

Lösenord: PVH2013

2013-03-21

Dataföreningen hade i samarbete med SIGMA ett PVH där Liffeman undervisade om Facebook som plattform bland annat. Länk till presentationen hittar du här:

http://www.slideshare.net/liffeman/om-facebook-fr-dat

2013-03-06

Dataföreningen hade i samarbete med Nyföretagarcenter Syd ett s k PVH, där Birgitta Möller berättade om hur du kan använda Linkedin på ett professionellt sätt och hur du bör vässa din personliga CV. Se gärna reportage i Damjournalen:

http://www.damjournalen.se/damjournalen-gillar-nyforetagarcenter-syd-och-linkedin-med-birgitta-moller/

2013-02-06

Netflix har en sund företagspolicy och regelverk för anställda..När ser vi det i ett svenskt bolag?

http://www.slideshare.net/reed2001/culture-1798664

2013-01-31

Arrangerade ett s k PVH för Dataföreningen Södra kretsen. "Från grottmålningar till Instagram", ca 60 deltagare.

Referat av Viveka Eriksson hittar du här: #mce_temp_url#

2013-01-30

Arrangerade ett mycket välbesökt s k PVH för Dataföreningen Södra kretsen, Agile testing med DSB som case. Ca 50 deltagare.

Presentationen hittar du här: #mce_temp_url#

2012-12-21

Artikel i Computer Sweden om Dataföreningen Södra kretsen och samverkan med andra föreningar och satsning på Sociala medier som t ex Facebook. Artikeln hittar du här: 

https://www.dfs.se/files/DF_20121221_red.pdf

2012-11-05

Nu kommer vi under några veckor att ha mycket intressanta dragningar om Sociala medier i allmänhet och Linkedin i synnerhet i Malmö, se gärna: www.syd.dfs.se

Den 30 oktober hade vi en intressant dragning av Liffeman. Kolla gärna http://www.slideshare.net/liffeman/sociala-medier-fr-datafreningen-2-nov

Vi ses väl på Öredev under veckan?

Øredev Apps: we launched a contest to create a conference app. You'll find the winners on our website: http://www.oredev.org/2012/mobile

Ring eller skicka ett SMS, mail eller LI eller FB om du kommer dit.

2012-01-31

Efter ett mycket intressant 2011 har jag nu under 2012 ytterligare jobbat vidare på samarbeten och förädling av gamla kundkontakter. Förhoppningsvis kommer jag att kunna hjälpa till med ett antal rekryteringsuppdrag, där det inte kolliderar med uthyrningen. Jag har också etablerat flera samarbeten med andra mäklare/uthyrare i regionen.

2011-11-16

Se gärna hur fina Nina Jansdotter beskriver generationsväxlingen i nättidningen Starta Eget:

http://www.startaeget.se/nyheter/utmaningen_med_generationsvaexling/643#.TsJ9odRfQM1.facebook

2011-09-16

ROSSAC växlar upp och blir Iceagent

Rolf Olsson, IT-entreprenör och verksam i egna bolaget ROSSAC (tidigare Konsultmarknaden Syd) sedan många år, generationsväxlar nu sitt aktiebolag inom familjen. Det nya aktiebolagets namn blir Iceagent och har säte i Stockholm.

Iceagent bedriver konsulttjänster inom kommunikation, programutveckling och e-handel. Rolf kommer framöver att vara verksam i ROSSAC, som en bifirma till Iceagent, där han fortsätter med rekrytering, affärsutveckling och att förmedla konsulter, konsulttjänster, inom IT-området i Malmö och Öresundsregionen.

ROSSAC har i samarbete med portalen Konsultmarknaden/QleverIT/Konsultmarknaden/Maxförmedling under 10-årsperioden år 2000 till 2010 på Sydsvenska marknaden huvudsakligen Malmö/Lund hyrt ut (mäklat) 115 konsulter från 58 större och mindre konsultföretag (se lista nedan) och fixat uppdrag till 36 konsulter i egna företag. Konsulterna har hyrts ut till 26 olika företag och det har inbringat ca 200Mkr i fakturering. Som bisyssla har >10st rekryteringar gjorts till 9 olika företag och sedan 1997 har Rolf medverkat i några företagsmäklingar, som inneburit att nya företag etablerat sig i området.

Större eller mindre konsultföretag som varit konsultlever6antörer till ROSSAC : 4 Real, Akademin, Akademin Stockholm, Alldéna IT-Consulting Group, Arkatay Consulting, Avensia, Brait, Capanova, Capgemini Sverige, Cell Network, Cell Network Sverige, Clarity Business Solutions, Colada, Correlate Consulting Pty Ltd, CQM Konsult, Datema, Defensor, DEK Technologies, Dotway, DWC AB, Frontec Sverige, HiQ Skåne, IbisSoft, Infogrator, Innitor, Inspiro Consulting, Intellibis Syd, Kvadrat, LookUp Information System, Mandator, Morotsmedia, Netlight Consulting, Network services, Nicator Business Information Systems, Optimore Net Solutions, Ortelius AB, Prevas, Q2d Solutions, Resco Sverige, RKS Danmark A/S, RKS Data, Sema AB Scandinavia, Setterlund Information Services, Sigma Exallon AB, Sigma iMål Projektledning, Softhouse Consulting Öresund, Stockdek Sweden, Stratiteq, Stretch Consulting Öresund, Sweco Position,SysCase, SYSteam Epani AB, SYSteam Halmstad, SYSteam Solution Provider, Tedkompile, Testway, Westbahr, Örestad Linux

FAKTARUTA/Bakgrund:

Rolf startade enskilda firman ROSSAC konsultförmedling & affärsutveckling första måndagen i maj 1994. Efter några år med egna uppdrag så utvecklade Rolf firman mer emot mäklaruppdrag från hösten 1997, men utförde även några uppdrag inom företagsutveckling och försäljning av företag. Från januari 2000 så samarbetade Rolf med nystartade mäklarföretaget Konsultmarknaden AB i Stockholm, som var tidigt ute med en bra teknisk portallösning. Företaget byte namn till QleverIT AB och expanderade fram till hösten 2003, då de var tvungna att slå till bromsarna efter ett kostsamt äventyr att gå ut internatioellt, med start i Danmark. Företaget rekonstruerades, avskedade personal och tog tillbaka sitt gamla namn Konsultmarknaden AB från januari 2004. Rolf fortsatte med partnersamarbetet via sitt egna bolag ROSSAC, men tyvärr utvecklades Konsultmarknaden AB negativt förutom inom den region som ROSSAC jobbade på. September 2006 ändrade Rolf företagsform till AB, eftersom verksamheten i ROSSAC utvecklades mycket positivt, men sommaren 2009 tog nya ägare över Konsultmarknaden AB. September 2009 valde Rolf att från januari 2010 avsluta samarbetsavtalet avseende nya kontrakt med Konsultmarknaden AB, som bytte namn till Maxförmedling AB. Under 2009 fakturerade Konsultmarknaden AB ca 46 Mkr, varav 39Mkr härrörde från verksamheten i ROSSAC. Juli 2011 likviderades Maxförmedling.

ROSSAC AB har sedan starten 2006 varit vinstgivande med Rolf som enda anställd. Som företagsägare har man 4 val, då en större förändring skall göras:

1. Sälja företaget

2. Likvidera företaget

3. Lägga företaget i träda i 5 år och plocka utdelning

4. Ta in nya delägare och förändra verksamheten

Rolf har i september 2011 valt alternativ 4, som innebär att ROSSAC lever vidare som bifirma i Iceagent AB, som har 2 ytterligare anställda i Stockholm. Bolaget ägs till lika delar av de 3 anställda och kommer att fortsätta utvecklas inom beslutade verksamhetsområden.

2011-05-02

Idag är det första måndagen i maj och ROSSAC har ingen kundgolf på Kävlinge GK. Känns ovant, men så glad jag är för alla som deltagit under de 8 åren vi haft kundgolfen och spridit logobollar. Det finns många trevliga händelser att tänka tillbaka på, förutom resultaten, som kanske inte alltid var på topp. Vi har varit en grupp på 57 personer och gått 127st 18-hålsrundor och inte en enda gång har vi haft rejält busväder eller behövt ställa in på 8 år. Vi gjorde en bra test på GIT, då det kom i sin förstarelease och uppmärksammade att det inte fanns datumtest i programmet, vilket hade till konsekvens att flera golfare fick problem med att ändra sitt hcp.

Som du säkert noterat har vi inte längre 4 sponsorbollar per dag under året, men jag hoppas att du besöker Kävlinge GK ändå. Jag hittade ingen lämplig sponsor att ta över mitt kontrakt, men jag söker fortfarande och tar tacksamt emot tips. För de som är med i Dataföreningen eller har en kompis som är medlem (t ex jag) så rekommenderar jag gärna Landskrona GK, där du spelar för en hundralapp i greenfee.

Än en gång tack för alla trevliga rundor och vill du ha statistik, så skicka ett mejl för alla åren är väldokumenterade.

Keep swinging!

/Rolf

2011-01-01

Tack alla som bidragit till ett mycket bra 2010.

Under 2010 har jag upplevt det bästa året hittills som egenföretagare. Eftersom alla säger att man skall sluta på toppen, borde man lägga av, men det gör jag inte.

Jag har under året kommit in på nya kontakter hos min största kund under senaste 10 åren och kanske jag hittar nya vägar under 2011 för mer affärer. Många av "mina konsulter" är igång på samma eller nya uppdrag och jag ser gärna att jag får behålla och vidareutveckla kontakterna med konsulterna och konsultföretagen.

Alltid lika inspirerande att hålla kontakt med kunder sedan många år och en och annan ny kund vore utmanande.

Troligen kommer det att ske en viss modifiering av affärsidén under året, men mer om detta senare.

Ha ett riktigt GOTT NYTT 2011

Rolf

 

ROSSAC har sedan 1997 arbetat med professionell förmedling/mäkling av främst erfarna IT-konsulter med all kompetens från kvalificerade nätverkstekniker, tekniska specialister, utvecklare, applikationsexperter, projektledare och managementkonsulter med tonvikt på IT och strategi. Under 10 år har ROSSAC byggt upp en förmedlng i samarbete med Konsultmarknaden AB, QleverIT och några år under företagsnamnet Konsultmarknaden Syd. Huvuddelen av konsulterna har jobbat i Skåne och ibland även som underkonsulter till de traditionella större eller mindre konsultbolagen. Duktiga konsulter som är egenföretagare eller anställda hos både större eller mindre konsultbolag förmedlas till slutkund. Konsultkompetensen är i fokus och affären skall alltid tillföra mervärde för alla parter.

Under åren har en del rekryteringar utförts, alla med mycket gott utfall. Sedan 2011 göres från fall till fall headhuntinguppdrag och även en del mentor/coach uppdrag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Updated on Tuesday, 17 April 2018 12:45  

¨